شاید برای شما هم پیش آمده باشد که آمادهسازی مواد اولیه غذاها آنقدر خستهتان کرده است که نتوانید از آشپزی کردن لذت ببرید. خرد کردن سبزیجات، رنده کردن، هم زدن و کارهای پر تکرار و خستهکنندهای از این دست از مهمترین چالشهای آشپزی است. اما غذاساز وسیلهای است که تمام این وظایف کوچک و بزرگ را به عهده میگیرد و به شما کمک میکند تا تمرکزتان را روی درست کردن غذا بگذارید و ضمن اینکه از زمانتان به صورت بهینه استفاده میکنید، از آشپزیتان لذت بیشتری ببرید. بهترین مارک غذاساز چیست شاید مهمترین فایده یک غذاساز این باشد که از یک سو آمادهکردن مواد اولیه برای پخت غذاها را ساده میکند و از سوی دیگر زمان انجام این آمادهسازی را تا حد زیادی کاهش میدهد. اما یک غذاساز دقیقا چه کارهایی انجام میدهد؟ خرد کردن، رشته رشته کردن، آسیاب کردن، ورقه کردن، رنده کردن، هم زدن، پوره کردن و … از کارهایی است که چنین دستگاهی میتواند برای شما انجام دهد.
برخی از غذاساز ها کاربردهایی نظیر آبمیوهگیری و مخلوطکن هم دارند. اما کدام مدل برای شما مناسبتر است؟ در ادامه نکاتی را مطرح میکنیم که به شما در پاسخ دادن به این سوال کمک کنند.
غذاساز ساده بهتر است یا مدلی که مخلوطکن و آبمیوهگیری هم داشته باشد؟
اولین نکتهای که در این مورد باید در نظر داشته باشید این است که هر چقدر تعداد عملکردهای غذاساز بیشتر شود ظروف و وسایل مربوط به آن هم بیشتر میشود و فضای بیشتری برای نگهداری متعلقات غذاساز لازم دارید. پس اگر در آشپزخانهتان محدودیت فضا دارید بهتر است سراغ غذاساز های سادهتر بروید.
نکته دیگر اینکه اگر خودتان مخلوطکن یا آبمیوهگیری هم دارید دیگر لزومی ندارد سراغ غذاسازی بروید که این عملکردها را داشته باشد. چرا که هم هزینه بیشتر و اضافهای باید پرداخت کنید، هم اینکه معمولا دستگاههایی که تخصصی یک عملکرد را انجام میدهند کارایی بیشتری در آن عملکرد دارد. به عنوان مثال در اکثریت قریب به اتفاق غذاساز هایی که آبمیوهگیری هم دارند نباید انتظار داشته باشید که به خوبی یک دستگاه مخصوص آبمیوهگیری تککاره برایتان آبمیوه بگیرد.
مورد آخر اینکه باید ببینید چقدر از غذاسازتان استفاده میکنید. اگر شما وقت زیادی را صرف آشپزی و درست کردن غذا و نوشیدنی میکنید و حجم زیادی از غذا و نوشیدنی آماده میکنید یک غذاساز همهکاره برای شما مناسبتر است. به این ترتیب لازم نیست در طول روز چندین بار سراغ دستگاههای مختلف بروید و میتوانید همه کارهایتان را با یک دستگاه چندکاره انجام دهید.
غذاسازها تا چه اندازه از خود صدا تولید میکنند؟
باید این موضوع را پذیرفت که غذاساز یک وسیله پر سروصدا است! اگر به دنبال یک مدل بی سروصدا هستید که کاملا رضایت شما را از کم بودن صدایش جلب کند، به احتمال زیاد موفق نمیشوید آن را پیدا کنید! نتایج به دست آمده از اندازهگیری صدای تولیدی از مدلهای مختلف نشان میدهد که صدای ایجاد شده توط اکثر غذاساز ها در بازه ۶۸ دسیبل تا ۹۰ دسیبل قرار میگیرد.
جالب است بدانید که صدای ناشی از یک گفتگوی معمولی حدود ۶۰ دسیبل است! و ترافیک شهری حدود ۸۰ دسیبل سروصدا به همراه دارد! به این ترتیب احتمالا حتی هنگام استفاده از کمصداترین غذاساز هم برای داشتن مکالمه با شخص دیگری، لازم است صدایتان را بلند کنید تا بتوانید به خوبی صدای یکدیگر را بشنوید!
صدای ایجاد شده توسط مدلهای نسبتا پر سروصدا به اندازهای است که انگار یک موتورسیکلت در فاصله ۸ متری شما دارد گاز میدهد! پس درست است که همه غذاساز ها میزانی از صدا ایجاد میکنند اما اگر در هنگام خرید به این نکته توجه نکنید ممکن است غذاسازی بخرید که کار کردن با آن به حدی آزاردهنده باشد که انگیزهای برای استفاده از آن نداشته باشید.
پیش ار خرید باید به کدام ویژگیهای غذاساز ها بیشتر دقت کنیم؟
فضای مورد نیاز
میخواهید غذاساز تان را کجا قرار دهید؟ از آنجایی که غذاساز دستیار شما در پختن غذاست، بهتر است دمدستتان باشد. پس دقت کنید که اندازه مدل مورد نظرتان با فضایی که در آشپزخانه در اختیار دارید تناسب داشته باشد. از طرف دیگر غذاساز ها معمولا چندین تکه و قطعه جدا از خود دارند. پس دقت کنید چه میزان فضا برای نگهداری آنها دارید.
اندازه ظرف غذاساز
اندازه ظرف غذاساز در مدلهای مختلف متفاوت است. بنابراین مهم است مدلی را انتخاب کنید که گنجایش ظرف آن با میزان نیاز شما تناسب داشته باشد. اگر تعداد افراد خانوادهتان بیش از ۴ نفر است یا اینکه اهل مهمانی دادن هستید، دقت کنید مدلی را انتخاب کنید که ظرف نسبتا بزرگی داشته باشد.
اگر ظرف غذاساز متناسب با نیازتان نباشد مجبور میشوید برای هر عملکرد چندین بار از آن استفاده کنید. این موضوع هم باعث افزایش مصرف و هزینه برق میشود و هم یکی از مهمترین قابلیتهای این دستگاه که صرفهجویی در زمان است را زیر سوال میبرد. این نکته هم یادتان نرود که اگر غذاسازی که مدنظر دارید مخلوطکن هم دارد به گنجایش پارچ مخلوطکن هم توجه کنید.
عملکردهای غذاساز
هر غذاسازی تعداد مشخصی از عملکردها را دارد و نمیتوانید مدلی پیدا کنید که بتواند تمام عملکردها را در اختیار شما بگذارد. پس مهم است بدانید کدام عملکردها برای شما در اولویت هستند و آیا مدلی که در نظر دارید این عملکردها را دارد یا خیر.
عملکردهایی که میتوانید در غذاسازها دنبال آن باشید عمدتا عبارتند از: یخ خردکن، آب مرکبات گیری، آبمیوه گیری، آسیاب، خردکن کوچک، رنده ریز و درشت، رنده نگینی، رنده چیپسساز، رنده رشتهساز، رنده خلالکن، پورهساز، ربساز، خمیر زن و همزن.
قابلیت پالس «Pulse» یا عملکرد لحظهای
عملکرد لحظهای چرخشهای پرقدرت، اما لحظهای و منقطع ایجاد میکند. این قابلیت کمک میکند تا مواد داخل ظرف غذاساز به صورت یکنواختتری در حجم ظرف قرار بگیرند و مخلوط یکنواختتری از مواد اولیه بهدست آید. این قابلیت مخصوصا در مواقعی که مقدار مواد اولیه، قسمت کمی از گنجایش ظرف خرد کن را تشکیل میدهد، میتواند کارایی دستگاه را بالاتر ببرد.
اندازه دهانه ظرف غذاساز
اگر برای خرد کردن سبزیجات و مواد اولیه نسبتا بزرگ از غذاساز استفاده میکنید، مهم است که اندازه دهانه به قدر کافی بزرگ باشد. وگرنه مجبورید انرژی و زمان اضافهای صرف کوچکتر کردن مواد اولیه بکنید. البته دقت داشته باشید که طراحی دهانه باید به گونهای باشد که ضمن اینکه ظرفیت ورودی قابل قبولی دارد، مواد اولیه هنگام کار با دستگاه از آن خارج نشوند.
تعداد تنظیمات سرعت
تعداد تنظیمات سرعت در غذاساز های مختلف متفاوت است. برخی از غذاساز ها به همان دو حالت روشن و خاموش بسنده کردهاند اما در برخی مدلها تا ۱۵ حالت سرعت در نظر گرفته شده است. این سرعتهای متفاوت میتوانند بسته به عملکردی که مد نظرتان است کارایی دستگاه را بالاتر ببرند. مثلا برای عملکرد خردکن ریز و چیپسساز سرعت بیشتر، نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت.
:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0